OPRATIVNA AKCIJA

U Sarajevu oduzeto više od 100 kilograma duhana za nargilu

Roba je privremeno oduzeta, a protiv vlasnika robe pokrenut će se odgovarajući postupci pred mjesno nadležnim sudom u Sarajevu

Otkriven šverc akcizne robe. UIO BiH

Ad. A.

17.9.2021

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje na području Sarajeva privremeno su oduzeli 135 kg duhana za nargilu ukupne tržišne vrijednosti 32.800 KM. Operativne akcije na terenu provedene su s ciljem sprečavanja nelegalnog prometovanja akciznim proizvodima i uvoza robe.

Ovlaštena službena lica Odsjeka za provođenje propisa, RC Sarajevo, Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja RC Sarajevo, na osnovu prikupljenih obavještajnih informacija o nezakonitoj prodaji akcizne robe u pojedinim objektima na području Sarajeva, izvršili su provjere poslovanja kod tri poreska obveznika. Kontrolnim aktivnostima u prodajnim objektima pronađeno je 135 kg akciznih proizvoda – duhan za nargilu, koja nije bila obilježena akciznim markicama UINO BiH, a također vlasnici nisu posjedovali vjerodostojnu dokumantaciju o porijeklu iste.

Roba je privremeno oduzeta, a protiv vlasnika robe pokrenut će se odgovarajući postupci pred mjesno nadležnim sudom u Sarajevu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.