SUZBIJANJE NARKOMANIJE

Jedan spid bacio u rijeku, drugi priznao da je sakrio kokain ispod sjedišta vozila

K. D. je iz stana dobrovoljno predao policije dva veća pakiranja, oko 50 grama, bijele praškaste tvari koja svojim izgledom asocira na spid

Policija oduzela drogu. Ilustracija

Piše: E.T.

20.9.2021

Patrola policije PU Konjic je oko 14 sati u ulici Željeznička u Konjicu, temeljem ranije prikupljenih saznanja, izvršila pregled K.D. (48) iz Konjica koji je tom prilikom u rijeku Trešanicu odbacio dva pakiranja bijele praškaste tvari.

Policajci su u rijeci pronašli odbačene kesice te utvrdili da se u njima nalazi spid.

Nakon toga K. D. je iz stana dobrovoljno predao policije dva veća pakiranja, oko 50 grama, bijele praškaste tvari koja svojim izgledom asocira na spid, granitnu ploču sa tragovima bijele praškaste tvari, kao i digitalnu vagu za precizno vaganje.

K.D. je uhapšen i nad njim je izvršena kriminalistička obrada, a o svemu je upoznat tužilac.

Dan poslije, oko 19 sati, patrola policije PU Konjic je u ulici Zuke Džumhura izvršila kontrolu vozila Škoda Octavia kojim je upravljao P.A. (24), dok su se kao suvozači u vozilu još nalazili Dž. M.(27) i V.V.(26) iz Konjica. Pregledom vozila ispod sjedišta suvozača je pronađen jedan pvc smotuljak sa bijelom praškastom tvari za koju je osoba Dž. M. izjavila da se radi o kokainu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.