TUGA

Dan žalosti u Bileći: Danas sahrana dvojice nastradalih mladića

U stravičnom sudaru poginuli Miloš Vuković i Petar Kapor

Piše: P. Mucović

21.9.2021

Miloš Vuković i Petar Kapor. Facebook

Načelnik općine Bileća Veselin Vujovićdonio je odluku da se 21. septembar proglasi Danom žalosti na području ove općine zbog smrti dvojice Bilećana Miloša Vukovića i Petra Kapora, koji su tragično nastradali 19. septembra.


Direktan sudar

Kako je predviđeno, sve kulturne manifestacije koje su planirane za 21. septembar se otkazuju, a u ugostiteljskim objektima se neće puštati muzika. Sportski događaji planirani za taj dan počet će minutom šutnje. Zastave na svim institucijama u općini Bileća će biti spuštene na pola koplja.

Petar Kapor bit će sahranjen danas na gradskom groblju u Bileći, dok će sahrana Miloša Vukovića biti održana na porodičnom groblju u Gornjim Hodžićima.

Miloš Vuković (34) i Petar Kapor (22) stradali su u teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Bileća – Gacko, u mjestu Bijela Rudina kod Bileće. Došlo je do direktnog sudara automobila Audi A6, za čijim upravljačem je bio Vuković, i BMW-a X3, koji je vozio Kapor.


Potpuno uništena vozila. Avaz

U nesreći je povrijeđen i Luka Kapor, koji se nalazio na mjestu suvozača u BMW-u X3.

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice Bileća, zajedno s dežurnim okružnim tužiocem, koji je naložio obdukciju tijela nastradalih.


Obavljena obdukcija

Obdukciju je uradio dr. Dražen Damjanuk, specijalista sudske medicine. Prema podacima iz trebinjske prosekture, vanjskim pregledom tijela utvrđeno je da su povrede mogle nastati u saobraćajnoj nesreći, a krv je poslana na vještačenje u KTC Banja Luka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.