ZBOG SPORNIH ODLUKA

Huliganska sačekuša u tunelu Lendava: Sudije i supervizor su mogli izgorjeti u Mercedesu

Napadači su okružili Mercedes, a u rukama su imali palice i šipke

Ad. A.

Huligani ugrozili živote trojice muškaraca

Foto: Avaz


Izuzetno napeta utakmica koja je jučer prekinuta u 81. minuti zbog upada navijača na teren, po svemu sudeći bit će po „fudbalskim“ zakonima završena za zelenim stolom, rezultatom 0:3 u korist banjalučkog Borca, no nekolicina huligana koji podržavaju Velež sinoć su odlučili „poravnati“ rezultat po uličnom zakonu.

Pokušao pobjeći

Glavni sudija meča Sabrija Topalović svojim u najmanju ruku „čudnim“ odlukama koje su išle u korist Borca značajno utječući na krajnji ishod duela pokušao je izbjeći bijes huligana brzim bjekstvom sa stadiona u sivom Mercedesu.

U vozilu su s njim bili i pomoćnik Admir Šehović i supervizor suđenja Adnan Alispahić.

  • Mercedes u potpunosti izgorio

    Mercedes u potpunosti izgorio

    Foto: Avaz


Grupa napadača ih je sačekala u tunelu Lendava između Jablanice i Konjica.

Kako nezvanično saznajemo Golfom su im prepriječili put.

Huligani su okružili Mercedes, a u rukama su imali palice i šipke. Udarali su po vozilu te su polomili stakla i unutra ubacili baklje zapalivši ga. Muškarci koji su bili unutra izašli su vani zbog dima i vatre koja im je zahvatila odjeću. Čim su izašli Topalovića, Šehovića i Alispahića su ih huligani fizički napali, vrijeđali i omalovažavali. Nakon toga su pobjegli u Golfu prema Mostaru.

Lakše povrede

-U utorak navečer, oko 23:45 sati u tunelu Lendava presretnuto je vozilo marke Mercedes u kojem su se nalazili A. Š. (1982.), S.T. (1983.) i A.A. (1971.). Napadači su palicama razbili stakla i ubacili baklju u automobil. Tom prilikom lakše tjelesne povrede zadobila je osoba A.A. kojoj je ljekarska pomoć pružena u Domu zdravlja Jablanica. Napadači su pobjegli u vozilu marke Golf - rečeno je ranije za portal „Avaza“ u Operativnom centru MUP-a HNK.

Pripadnici MUP-a HNK kako nezvanično saznajemo već imaju indicije ko stoji iza napada na sudije i supervizora.

O svemu je obaviješten i dežurni tužilac koji je naredio pokretanje istrage.

NA VRH

Podijeli članak na