BANJA LUKA

Advokat Jevto Janković optužen za povredu ugleda suda: “Oduševljen sam, častit ću tužioca”

Janković je za pojedine sudije navodio pogrdne epitete kao što su “teški pedofil”, “međunarodna prostituka” i slično

Advokat Jevto Janković. Nezavisne novine

Piše: O. Matavulj

23.9.2021

Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci podiglo je optužnicu protiv advokata Jevte Jankovića iz tog grada zbog sumnje da je počinio produženo krivično djelo povreda ugleda suda.

Maja Đaković Vidović, portparol OJT Banja Luka, kaže da se Jankoviću na teret stavlja da je djelo počinio u više navrata od 17. decembra 2020. do 3. septembra 2021. godine.

- Osumnjičeni je, u svojstvu advokata, na protokol Okružnog suda u Banjoj Luci, podnio pismene podneske u kojima je koristeći jezik omalovažavanja i vrijeđanja izložio poruzi sud i sudije Osnovnog i Okružnog suda u Banjoj Luci, kao i Vrhovnog suda Republike Srpske - rekla je Đaković Vidović.

Kako nezvanično saznajemo Janković je u podnescima pored imena nekolicine sudija navodio pogrdne epitete kao što su “teški pedofil”, “međunarodna prostituka” i slično

Reagujući na vijest o podignutoj optužnici Janković kaže da je oduševljen, te da će častiti tužioca koji je podigao optužnicu. Pojašnjava da je u srijedu saslušan u svojstvu osumnjičenog, te da je iznenađen brzinom kojom je optužnica podignuta.

- Jedva čekam to suđenje kako bi javnost mogla da vidi kakvo zločinačko udruženje postoji u pravosuđu Republike Srpske. Mene progone zločinci iz pravosuđa, a to su pojedine sudije - istakao je Janković, nabrajući imena sudija koje je nastavio da naziva pogrdnim imenima.

Optužnica je proslijeđena Osnovnom sudu u Banjoj Luci na potvrđivanje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.