NESMOTRENOST

Video / Rasprava dvojice vozača u Sarajevu: "U zabrani si komšija, u zabrani si, sad će policija"

Nakratko bio blokiran saobraćaj

A. Ka.

Blokirao saobraćaj

Foto: Printscreen


Svakodnevno smo svjedoci bahatih vozača koji kršenjem propisa u saobraćaju ugrožavaju sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju. Gužve u saobraćaju su posebna priča, pa ukoliko niste naoružani strpljenjem, nerijetko se događaju i problemi.

Sarajlija (identitet poznat redakciji op. a.) ustupio nam je snimak. On tvrdi da je vozač Audijem ušao u zabranu u ulici Husrefa Redžića u centru Sarajeva. Sve se odigralo jutros oko 7:30 sati.

Kako se vidi na snimku, vozač Audija uzima mobitel i govori drugom vozaču da će pozvati policiju. Pravda se riječima da "žuri na posao".

- I ja žurim u obdanište i na posao. U zabrani si komšija, u zabrani si, sad će policija – odgovara mu vozač.

Na snimku se vidi kako su se ostali vozači morali kretati preko trotoara, jer je zbog ove situacije bio blokiran saobraćaj.

U međuvremenu su nam se javili i drugi građani, koji kažu kako su ovakve situacije svakodnevnica. Naime, sporna ulica je, zapravo, dvosmjerna, što je za portal "Avaza" potvrđeno i u sarajevskoj policiji. Međutim, problem je što građani parkiraju u desnoj traci pa mnogi misle da je jednosmjerna ulica. U jutarnjoj špici, kao što je to bilo u ovom slučaju, gotovo je nemoguće da se mimoiđu dva vozila. 

Kako saznajemo, mještani spomenute ulice već su tražili od nadležnih da se ulica proširi ili da se riješi pitanje nepropisno parkiranih vozila.

NA VRH

Podijeli članak na