HRVATSKA

Ubica troje djece prespavao u policiji, danas će ga ispitati tužitelji

Nakon što ga ispitaju i u državnom odvjetništvu, protiv Kopitza će, temeljem policijske krivične prijave, biti pokrenuta istraga za ubistvo djece

Harald Kopitz. Instagram

A. Ka. / Index.hr

28.9.2021

Ubica svoje troje djece Harald Kopitz sinoć je, nakon hapšenja, prespavao u policiji, a tokom dana ga očekuje nastavak ispitivanja u policiji, a potom i u državnom odvjetništvu.

Nakon što ga ispitaju i u državnom odvjetništvu, protiv Kopitza će, temeljem policijske krivične prijave, biti pokrenuta istraga za ubistvo djece, a od sudije istrage tužilaštvo će zatražiti određivanje istražnog zatvora.

Ubica je i službeno uhapšen sinoć oko 19:45 sati, nakon što je otpušten iz psihijatrijske bolnice Vrapče. Tamo je doveden ranije tokom dana nakon izlaska iz bolnice Sestara milosrdnica, u kojoj je hospitaliziran jer je u noći brutalnog zločina pokušao izvršiti samoubistvo, uzevši veću količinu psihofarmaka, ali nedovoljnu da bude smrtonosna.

U policiji su nakon hapšenja rekli da je Kopitz raspravno sposoban te da će mu tokom ispitivanja, kao stranom državljaninu, biti osiguran službeni prevoditelj. Kako ga sumnjiče za najteža krivična djela, već na ispitivanju u sjedištu krim-policije u zagrebačkoj Heinzelovoj ulici Kopitzu će biti određen advokat, ako se ne odluči sam angažirati branioca.

Podsjetimo, 56-godišnji Kopitz je osumnjičen da je u noći s petka na subotu u naselju Mlinovi u Zagrebu ubio svoje troje malodobne djece i potom pokušao samoubistvo. U vrijeme zločina majka ubijene djece nije bila u Zagrebu, a djeca su vikend provodila s ocem.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.