OPĆINSKI SUD MOSTAR

Potvrđena optužnica protiv mostarskih policajaca: Udarali mladića u vrijeme mjere ograničenog kretanja

Iako oštećeni nije pružao nikakav otpor, primijenili su silu, tako da su mu pojedinačno više puta zadavali udarce nogama i rukama u predjelu glave i trupa, vukli za kosu, te vrijeđali, psovali mu majku, pa ga na taj način zastrašivali

A. Ka.

Armin Vrače i Jusuf Penava

Foto: Avaz


Općinski sud u Mostaru potvrdio je optužnicu protiv policajaca Jusufa Penave (25) iz Čapljine i Armina Vrače (19) iz Mostara, zbog sumnje da su kao saučesnici počinili krivično djelo zlostavljanje u obavljanju službe i laka tjelesna povreda.

Kako se navodi u optužnici, Jusuf Penava i Armin Vrače terete da su 10. aprila oko 22:50 sati u ulici Franjevačka 16 C, u Mostaru, u vrijeme mjere ograničenog kretanja, odnosno zabrane kretanja od 21 sat do 5 sati, postupajući kao pripadnici MUP-a HNK, PU Mostar - PS Centar, sustigli oštećenog S. B., a koji se kretao ispred osumnjičenih i koji stanuje na navedenoj adresi.

Iako oštećeni nije pružao nikakav otpor, primijenili su silu, tako da su mu pojedinačno više puta zadavali udarce nogama i rukama u predjelu glave i trupa, vukli za kosu, te vrijeđali, psovali mu majku, pa ga na taj način zastrašivali.

- Poslije upotrebe sile priveli su oštećenog u PU Mostar - PS Centar, gdje su mu uručili prekršajni nalog, nakon čega je oštećeni napustio Policijsku stanicu, pa se usljed bolova koje je osjećao uputio u SKB - CUM Mostar, gdje su mu konstatirane lake povrede u vidu nagnječenja glave, nagnječenja leđa, nagnječenja prsnog koša, istegnuća vratnog mišića, akutne reakcije na stres – stoji u optužnici.

Nakon potvrđivanja optužnice, Općinski sud u Mostaru je zakazao ročište radi izjašnjenja o krivnji koje će se održati dana 13. oktobra.

NA VRH

Podijeli članak na