UŽASNA SAZNANJA

Ubistvo Đokića detaljno isplanirano: Ove dokaze je policija našla između Moravca i Tešica

Tijela su spaljena i sakrivena, a otkrivena su tako što je primijećena ruka koja je virila iz šipražja

Porodica Đokić. Facebook

E. T.

3.10.2021

Tročlana porodica Đokić jučer je pronađena mrtva na nepristupačnom terenu u ataru sela Moravac, na oko 12 kilometara od mjesta gdje je pronađen njihov zapaljeni automobil.

Tijela su spaljena i sakrivena, a otkrivena su tako što je primijećena ruka koja je virila iz šipražja. Goran je identifikovan uz pomoć otiska prsta, Gordana preko narukvice koju je nosila, dok je tijelo njihove kćerke bilo u neprepoznatljivom stanju.


Potresne scene na mjestu zločina. Telegraf

Direktor policije Vladimir Rebić u gostovanju na TV Prva istakao je da je očigledno da je riječ o dobro pripremljenom zločinu, s obzirom na to da je ubica bio potpuno opremljen kako bi spalio tijela.

- Ne bih mnogo da otkrivam, ali se očigledno radi o dobro pripremljenom zločinu. Nabavljen je i benzin da se spali vozilo i žrtve - istakao je.

On je dodao i da je ubica očigledno mislio na sve, jer je na pola puta između Moravca i Tešice policija pronašla balone koje je Goran nosio u svom "pasatu".


Automobil uništen. Telegraf

- Goran je u automobilu imao balone koje je nosio i u njih sipao vodu. Počinilac zločina je shvatio da bi oni mogli da mu smetaju, te ih je izbacio negdje na pola puta između mjesta gdje su sakrivena tijela i mjesta na kojem je spaljen automobil - objasnio je Rebić.

On je dodao da su Goranovi poznanici naveli da je bio izuzetno obazriv čovek, te ne može da kaže sa sigurnošću da li je poznavao ubicu, ili je nekom prisilom natjeran da zaustavi vozilo. Vjerovatno je dobar razlog za obazrivost bio i to što je u njegovoj mjenjačnici 2017. godine došlo je do razbojništva.


Zločin potresao region. Telegraf

Prvi rezultati istrage pokazuju da su Đokići ubijeni iz koristoljublja. S obzirom na to da je Goran držao mjenjačnicu u Aleksincu, znalo se da porodica ima novca.

Kako saznajemo, traga se i za rezervnim točkom u kojem je ubijeni Goran, navodno, držao veliku količinu para.

- Priča se da je u automobilu, u rezervnom točku, znao da drži i do 100.000 eura. Bio je najsigurniji kada je novac nosio sa sobom. Uvijek je vozilo parkirao tako da mu bude na oku - rekao je ranije za Telegraf.rs izvor upućen u slučaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.