MISTERIJA

Nije utvrđeno da je iz automobila ubijenog Gorana Đokića nestao rezervni točak kao što nije utvrđeno niti da je krio i do 100.000 u rezervnom točku (ISPRAVLJENO)

Spaljena tijela porodice Đokić, za kojom se tragalo danima, Gorana (57), njegove supruge Gordane (56) i kćerke Lidije (25) pronađena su u subotu u ataru sela Moravac kod Aleksinca u potpuno neprepoznatljivom stanju

Tijela jučer pronađena u selu Moravac. Kurir

E. T.

3.10.2021

Istraga monstruoznog ubistva tročlane porodice Đokić u Srbiji, čija su tijela jučer pronađena u selu Moravac, je u toku. Spaljena tijela porodice Đokić, za kojom se tragalo danima, Gorana (57), njegove supruge Gordane (56) i kćerke Lidije (25) pronađena su u subotu u ataru sela Moravac kod Aleksinca u potpuno neprepoznatljivom stanju.


Spaljeni automobil Passat. Kurir

Oni su oteti, pretpostavlja se, još u selu Moravac nedugo nakon što su iz kuće Goranove majke krenuli ka svojoj kući, a na to ukazuje činjenica da su na raskrsnici na glavnom putu umjesto ka Žitkovcu skrenuli u suprotnom smjeru ka Tešici. Jedini razlog zbog kojeg bi se uputili na tu stranu, kako prenose mediji, može biti da je sa njima u tom trenutku u automobilu već bio neko ko ih je primorao na takav korak.

porodica Đokić: Motiv ovog brutalnog zločina po svemu sudeći je koristoljublje. Kurir

Goran Đokić već duže vremena posjeduje mjenjačnicu u centru Aleksinca, a podatak da je kod sebe imao veću sumu novca očigledno je bila poznata i otmičaru koji se odlučio na ovaj potez. Inače, u automobilu su ostali mobilni telefoni ubijenog Gorana i njegove kćerke Lidije, čime se objašnjava to da je njihov signal lociran kasnije u toku noći u rejonu obližnjeg sela Tešice, koje je udaljeno oko 10 kilometara od mjesta ubistva.

Istragom se još uvijek nije utvrdilo šta je motiv ovog brutalnog zločina i nije utvrđeno da je ubica znao da Goran sa sobom ima veću količinu deviza. 

Također pretpostavke nisu utemeljene zvaničnim informacijama iz istrage da je Goran u automobilu imao između 20.000, 50.000 i 100.000 eura.

Prema novim saznanjima u automobilu je nedostajao rezervni točak. Kurir

Pored toga, navodi da je u automobilu nedostajao rezervni točak, u kojem je kako kažu žitelji Aleksinca, Goran Đokić krio novac, nije zvanično potvrđen. 

Iza rečenice da je Đokić sa sobom imao običaj da ponese po nekoliko hiljada eura, ne stoji niti jedan relevantan izvor. Mediji su prenosili i kako je Đokić davao novac na kamatu, a policija intezivno traga za ubicom.

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da je očigledno da je riječ o dobro pripremljenom zločinu, s obzirom na to da je ubica bio potpuno opremljen kako bi spalio tijela.


Mjesto zločina. Kurir

- Ne bih mnogo da otkrivam, ali se očigledno radi o dobro organizovanom zločinu. Nabavljen je i benzin da se spali vozilo i žrtve. Ubica očigledno mislio na sve, jer je na pola puta između Moravca i Tešice policija pronašla balone koje je Goran nosio u svom 'pasatu'.

On je često u automobilu imao balone koje je nosio i u njih sipao vodu. Počinilac zločina je shvatio da bi oni mogli da mu smetaju, te ih je izbacio negdje na pola puta između mjesta gdje su sakrivena tijela i mjesta na kojem je spaljen automobil - objasnio je Rebić.

Zločin potresao region. Kurir

On je dodao da su Goranovi poznanici naveli da je bio izuzetno obazriv čovek, te ne može da kaže sa sigurnošću da li je poznavao ubicu, ili je nekom prisilom natjeran da zaustavi vozilo. Vjerovatno je dobar razlog za obazrivost bio i to što je u njegovoj mjenjačnici 2017. godine došlo do razbojništva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.