ZAPELO NA KOVAČIĆIMA

Automafija ne spava: Pokušaj krađe automobila u Sarajevu, lopovima se ugasio Golf, dizali i haubu

Jedan od automafijaša, koji je imao pomoć kolega u bijeloj Toyoti RAV-u, više je puta tražio pomoć

M. Aš.

Obaviješteno i Tužilaštvo KS

Foto: Ilustracija


Automafija u Sarajevu se ponovo aktivirala. Naime, jučer je Trećoj policijskoj upravi prijavljeno da je utorak ujutro više NN lica iz ulice Radnička ukradeno vozilo marke VW Golf, koje je u vlasništvu D.F. iz Sarajeva, saznaje portal "Avaza". 

No, istog dana, u jutarnjim satima automobil je pronađen na parkingu u ulici Derviša Numića, što je za "Avaz" potvrđeno iz MUP KS.

"Avaz" saznaje da su automafijaši tokom krađe imali problema s ukradenim Golfom jer je ukradeno vozilo na parkingu stalo nekoliko minuta nakon krađe.

  • Vozilo ostavljeno na parkingu u ulici Derviša Numića

    Vozilo ostavljeno na parkingu u ulici Derviša Numića

    Foto: Avaz


Naime lopovi su nakon krađe Golfa, iz Radničke ulice u Novom Sarajevu, isto vozili svega nekoliko metara, prije nego se isto počelo gasiti. Nakon što su ga parkirali u ulici Derviša Numića, na Kovačićima, nisu ga mogli upaliti.

Jedan od automafijaša, koji je imao pomoć kolega u bijeloj Toyoti RAV-u, više je puta tražio pomoć. Na kraju, iako su dizali haubu vozila, nisu ga mogli ponovo upaliti, pa su ga odlučili ostaviti. O svemu je obaviješteno i Tužilaštvo KS.

 - Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju opisanog krivičnog djela - rečeno je za "Avaz" iz MUP-a KS.

Više o temi Automafija

Više o:

Automafija MUP KS
NA VRH

Podijeli članak na