JEZIVI DETALJI

Zločin u domu Pelinkovića šokirao Ameriku: Upucao roditelje nakon svađe zbog TV programa

Mladićeva majka, koja je upucana u predjelu grudnog koša, preminula je po prijemu u bolnicu

Osumnjičeni navodno sve priznao policajcima. Ilustracija

A. Ka.

11.10.2021

Adnan Pelinković (18), koji se sumnjiči da je iz vatrenog oružja ubio svoju majku (51), a ranio oca (54) u njihovom domu u Staten Ajlandu, navodno je priznao sve u policiji.

- Pokušao sam da ih ubijem - rekao je Pelinković policiji.

Mladićeva majka, koja je upucana u predjelu grudnog koša, preminula je po prijemu u bolnicu oko 18:20 sati. Otac Enver je navodno lakše povrijeđen u pucnjavi.


Svađa tokom večere

Tinejdžer je, prenose američki mediji, uzeo očev pištolj nakon što se tokom večere posvađao sa ocem i majkom. Prema nezvaničnim informacijama, svađa između roditelja i sina je izbila zbog njegovog odabira televizijskog programa.

Adnan se tereti za ubistvo, pokušaj ubistva i nezakonito posjedovanje vatrenog oružja i ostat će u pritvoru do suđenja, koje je zakazano za petak.

Komšije Pelinkovića rekle su za medije da je porodica uglavnom bila povučena.

- Rekli bi "dobar dan" u prolazu. Vidio bih ih u dvorištu kada peru kola ili sređuju nešto po bašti - rekao je jedan komšija koji je želio da ostane anoniman.

Komšije u šoku

Isti komšija tvrdi da je Adnana vidio svega jednom, ili dva puta, kao da i nije živio u kući. Mislio je da je bračni par upucao neki provalnik, a onda je saznao da je osumnjičen sin.

- Bio sam u šoku. To nije uobičajeno, pogotovo ne za naš kraj. Naravno, u porodicama dolazi do svađa, ali ne do ovog - rekao je komšija.

I druge komšije kažu da su mislili da je porodica upucana tokom pljačke.

- Porodica je živjela ovdje u kraju oko 20 godina - rekla je komšinica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.