ZVANIČNE INFORMACIJE

MUP KS o akciji "Kontakt": Privedena 31 osoba, pretresi na 38 lokacija

Među privedenim i šest policajaca

A. Ka.

13.10.2021

S privođenja osumnjičenih. L. Memčić

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, pod direktnim nadzorom postupajućih tužilaca Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, provode akciju kodnog naziva "Kontakt".

Kako su saopćili iz sarajevske policije, akcija je rezultat višemjesečne istrage i intenzivnog rada na rasvjetljavanju i dokumentovanju više krivičnih djela za koja su osumnjičeni članovi organizovane kriminalne grupe, a čiji dio su i neki od pripadnika policije Kantona Sarajevo.

Od ranih jutarnjih sati po prethodno pribavljenim naredbama Općinskog suda u Sarajevu vrše se pretresi na ukupno 38 lokacija, i to 29 na području Kantona Sarajevo i 9 na području Istočnog Sarajeva, odnosno, Trebinja.

- Akcija Uprave policije MUP-a KS provodi se u saradnji sa kolegama iz Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a RS, te još jednom potvrđuje opredijeljenost Uprave policije MUP-a KS za beskompromisnu borbu protiv svih vidova kriminala i korupcije, naročito u vlastitim redovima, što je potvrda naše opredjeljenosti provedbe svih aktivnosti koje za cilju imaju nultu stopu tolerancije na svaki oblik protivzakonitog ponašanja policijskih službenika.

Do ovog momenta u službene prostorije je privedeno ukupno 31 lice, od čega je 6 policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS.

Nad istim se provodi kriminalistička obrada, te se pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo poduzimaju dalje aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenih krivičnih djela, prikupljanju dokaza i predmeta u vezi s istim – saopćeno je iz MUP-a KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.