FEDERALNA UPRAVA POLICIJE

Čeh pao s drogom kod Mostara: Interpol ranije za njim raspisao potjernicu

Postupajući po navedenom, kod lica su pronađene određene materije koje svojim izgledom asociraju na opojna narkotička sredstva

N. Aj.

Kod Čeha pronađene materije koje svojim izgledom asociraju na opojna narkotička sredstva

Foto: FUP


Na području Mostara slobode lišen državljanin Češke zbog posjedovanja materije koja svojim izgledom asocira na opojno sredstvo, saopćeno je iz Federalne uprave policije (FUP).

Policijski službenici Odsjeka za saradnju s Interpolom, Europolom i potrage Federalne uprave policije su dana 12. oktobra 2021. godine poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u saradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom BiH na području Mostara pronašli i lišili slobode državljanina Češke R.F. rođen 1975. godine za kojim raspisana crvena potjernica od strane Interpol-a Prag zbog krivičnih djela u vezi sa narkoticima. 

Postupajući po navedenom, kod lica su pronađene određene materije koje svojim izgledom asociraju na opojna narkotička sredstva o čemu je obaviješteno Kantonalno tužilaštvo u Mostaru koje je u saradnji sa Detašmanom Mostar izvršilo pretres prostorija u kojem je predmetno lice boravilo. Tokom dana lice će biti predato u nadležnost Suda BiH.

Više o:

Mostar FUP
NA VRH

Podijeli članak na