KANTONALNI SUD SARAJEVO

Derviš Trešnjić dobio pet godina zatvora: Ženi ispred banke oteli 28.000 KM

Oduzeta mu je imovinske koristi u iznosu od 5.450 KM

Piše: B. C.

20.10.2021

Trešnjić neposredno nakon hapšenja. Avaz

Kantonalni sud u Sarajevu proglasio je krivim Derviša Trešnjića zbog krivičnog djela razbojništvo i prvostepenom presudom osudio ga na kaznu zatvora u trajanju od 5 godina i dva mjeseca. Istovremeno mu je izrečena mjera oduzimanja imovinske koristi u iznosu od 5.450 KM te produžen pritvor. 

Ranije su u istom predmetu a nakon priznanja krivnje Elmir Hodžić i Adnan Bajrić osuđeni na po 4 godine zatvora, dok je Elmir Hodžić oštećenoj na ime imovinsko pravnog zahtjeva isplatio i 15.000 KM.

Terete se da su se 6. novembra 2019. godine oko 8 sati ujutro dovezli automobilom na parking u neposrednoj blizini NLB banke u Općini Novi Grad, nakon čega su sačekali dolazak automobila 'Škoda Superb' vlasništvo firme BSP OIL, kojim je upravljala L.B. 

- Znajući da oštećena sa sobom nosi novac od pazara BSP OIL, kako bi ga položila na račun u NLB banci, optuženi su otvorili vrata automobila pri čemu je Adnan Bajrić pištoljem udario L.B. u predjelu nosa a potom je rukom uhvatio u predjelu ramena, pokušavajući da je izvuče iz vozila, dok je istovremeno optuženi Derviš Trešnjić vukao za ruke te joj oteo torbu u kojoj se nalazio pazar i to 28.150,00 i novčanik u kojem je bilo 280,00 eura. Elmir Hodžić ih je čekao u automobilu, kojim su sve trojica pobjegli- saopćeno je iz Tužilaštva KS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.