PODGORICA

Podignuta optužnica protiv vođa i članova „kavačkog klana“

Na teret im se stavlja stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo, teško ubistvo putem pomaganja, te nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

A. Ka. / Srna

Jedan od vođa „kavačkog klana“ Slobodan Kašćelan

Foto: Agencije


Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore podiglo je danas optužnicu protiv jednog od vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana i još 13 osoba kojima se na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo, teško ubistvo putem pomaganja, te nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Samostalni savjetnik za odnose sa javnošću Višeg suda u Podgorici Aida Muzurović rekla je podgoričkim "Vijestima" da je optužnica dostavljena tom sudu, te da će biti zakazano ročište na kojem če se raspravljati o optužnici.

Osim protiv Kašćelana, optužnica je podignuta i protiv M. R, V. V., D. P., K. M., Z. K., R. Z., R. Ž., M. V., D. K., S. J., Z. P., M. K. i A. D.

Sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović ranije je, odmah nakon hapšenja, ukinuo pritvor Kašćelanu i petorici osumnjičenih koji su uhapšeni u istoj akciji. Samo dan kasnije vođi kavčana je ipak određen pritvor.

Odluku o pritvoru tada je donijelo vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici, preinačivši odluku sudije Bašovića da se ova grupa brani sa slobode. Nakon toga neki od osumnjičenih su u bjekstvu.

U akciji policije, tokom pretresa objekata koje su koristili osumnjičeni, pronađena su blindirana vozila, municija, sredstva komunikacije, sredstva za osmatranje, eksplozivna naprava i drugi predmeti koji mogu ukazivati, i u daljem postupku koristiti kao dokaz za izvršenje drugih krivičnih djela.

U medijima je ranije objavljeno da se ova kriminalna grupa dovodi u vezu sa nestankom, ubistvima, određenih osoba koje su označene kao saradnici škaljarskog klana. Za ovu grupu kavčana navođeno je da je sarađivala navodno sa Veljkom Belivukom.

Više o temi Slobodan Kašćelan

VOĐA KAVAČKOG KLANA
Zvicer tuži medije zbog ljudskih ćevapa
NA VRH

Podijeli članak na