TUŽILAŠTVO BIH

Uhapšeni u krađi automobila danas pred okružnim tužiocem

Prilikom provedene akcije, pronađeno je i oduzeto više skupocjenih motornih vozila, koja su ukradena u proteklom periodu

Velika akcija policije. Avaz

Srna

22.10.2021

Lica uhapšena u akciji povezanoj sa krađama motornih vozila tokom dana će biti privedeni postupajućem tužiocu, koji će ih ispitati i nakon toga donijeti odluku o podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora i daljim aktivnostima u predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Prilikom provedene akcije, pronađeno je i oduzeto više skupocjenih motornih vozila, koja su ukradena u proteklom periodu.

Iz Tužilaštva BiH, po čijem nalogu je realizovana akcija, navodi se da je u borbi protiv organizovanog kriminala, povezanog sa krađama motornih vozila, uhapšeno više osoba, među kojima i višestruki povratnik u počinjenju krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala i krađe automobila.

Postupajući po nalogu tužioca Tužilaštva BiH, pripadnici MUP-a Repubike Srpske, MUP-a Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona, realizovali su aktivnosti na terenu, koje su rezultirale hapšenjem osumnjičenih osoba, kao i pretresima na više lokacija u BiH.

Iz MUP-a Republike Srpske juče je saopšteno da su Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet predali Tužilaštvu BiH lica čiji su inicijali Ž.K. iz Banja Luke, M.M. sa Sokoca i M.T. sa Pala, osumnjičena za krađu vozila.

Za ova lica postoji sumnja da su od početka 2021. godine organizovala kriminalnu grupu koja je na području Sarajeva, Tuzle i Doboja vršila otuđenje vozila, koja su potom skrivali i preprodavali na području BiH i Crne Gore.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.