PRESUDA U BANJOJ LUCI

Obljubio dvije djevojčice: Osuđen na četiri i po godine zatvora

Suđenje u ovom predmetu je bilo zatvoreno za javnost, radi zaštite žrtava

Okružni sud u Banjoj Luci. Ilustracija

O. Matavulj

25.10.2021

Dragan L. (45) osuđen je u Okružnom sudu u Banjoj Luci na četiri i po godine zatvora zbog seksualnog iskorištavanja dvije maloljetne djevojčice, stare 14 i 15 godina.

Presudom Dragan L. je oglašen krivim za obljubu sa djetetom mlađim od 15 godina, a radi se o 14-godišnjoj djevojčici s kojom je u dva navrata ima seksualne odnose. Oglašen je krivim i za polnu zloupotrebu djeteta starijeg od 15 godina, odnosno 15-godišnjakinji koju je dirao po intimnim dijelovima tijela, privukao je sebi i pokušao joj skinuti hlače, ali je ona pobjegla.

Suđenje u ovom predmetu je bilo zatvoreno za javnost, radi zaštite žrtava, pa i detalje presude nećemo objavljivati. Inače, jedna od žrtava je štićenica doma za nezbrinutu djecu i cijela istraga je pokrenuta 18. novembra 2019. godine nakon što se jedne večeri nije na vreme vratila u dom.

To je zabrinulo vaspitače koji su alarmirali policiju i za njom je krenula potraga. Pomoću njenih poznanika istražioci su utvrdili gdje je sve boravila te večeri, saznavši da je iz jednog kafića otišla u pratnji starijeg muškarca koji ih je odveo kući. Utvrđeno je da se radi o Draganu L., kome je policija zakucala na vrata i djevojčicu zatekla u njegovoj kući. Osumnjičeni je odmah uhapšen.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.