BANJA LUKA

Dileri marihuane osuđeni na 13 godina zatvora

Najveća kazna od pet i po godina zatvora izrečena je Miladinu Vidačkoviću

O. Ma.

Privođenje u akciji "Merlin 2"

Foto: Arhiva


Okružni sud u Banjoj Luci osudio je četvoro dilera iz  Bosanske Gradiške na ukupno 13 godina i pet mjeseci zatvora zbog neovlaštene trgovine drogom u predmetu ”Merlin 2”.

Najveća kazna od pet i po godina zatvora izrečena je Miladinu Vidačkoviću, dok je njegova supruga Slađana osuđena na tri godine zatvora. Pamela Dukić osuđena je na dvije i po godine, a Rasim Hajder na dvije godine i pet mjeseci zatvora. Svi su proglašeni krivim za nedozvoljenu proizvodnju i promet drogom, te za omogućavanje uživanja droge.

Istovremeno Slađana Vidačković je oslobođena krivice da je prilikom sprovođenja nanijela tjelesne povrede policajki, kojoj je otkinula nokat s prsta šake.

U presudi se navodi da su optuženi od druge polovine 2016. do 14. novembra 2019. godine neovlašteno držali i prodavali marihuanu na području Bosanske Gradiške i to većem broju uživalaca za iznose od 10 do 100 KM. 

  • Zaplijenjeno oružje i droga

    Zaplijenjeno oružje i droga

    Foto: Arhiva


Miladin je, kako se navodi u presudi, od njemu poznatih osoba nabavljao marihuanu i u više navrata je prodavao, dok je Slađana isto to činila kada on nije bio kod kuće. Sud smatra da su njih dvoje djelovali kao članovi grupe.

Vidačković je osuđen i da je od 2018. do sredine novembra 2019. u više navrata marihuanu prodavao Pameli Dukić i Rasimu Hajderu, koji su je potom dalje preprodavali krajnjim korisnicima. Sud smatra da nema dokaza da su Dukić i Hajder bili članovi grupe dilera, već da su djelovali samostalno, pa su i osuđeni za blaži stav krivičnog djela.

Više o temi Banja Luka

NA VRH

Podijeli članak na