SARAJEVO

FUP brzom akcijom lišio slobode dva lica koja se sumnjiče za iznudu

U toku pretresa pronađeni su skupocijeni sat, kao i dokumentacija za putničko motorno vozilo marke Porsche Panamera

Slobode su lišena dva lica inicijala V.B. (1998.) i M.B. (1980.). Ilustracija

H. J. I.

27.10.2021

Jučer su policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo izveli brzu operativnu taktičku akciju pod nazivom "Korner" na području Sarajeva. 

Tom prilikom slobode su lišena dva lica inicijala V.B. (1998.) i M.B. (1980.). Lica se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela "Iznuda" iz člana 295. stav 2. i produženog krivičnog djela član 55. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Osumnjičena lica su od ranije poznata pravosudnim organima.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretnih stvari koja pomenuta lica koriste, te su tom prilikom pronađeni predmeti koji potiču iz krivičnog djela, skupocijeni sat, kao i dokumentacija za putničko motorno vozilo marke Porsche Panamera, koje je predmet ovog krivičnog djela. 

Lica lišena slobode sumnjiče se da su u određenom vremenskom periodu od sportiste poznatog sarajevskog kluba oduzeli skupocijeni sat u vrijednosti od 120 hiljada eura, te na isti način pokušali oduzeti pomenutno putničko motorno vozilo u čemu su spriječeni.

Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.