BIJELJINA

Poslije nesreće u kojoj je poginuo dječak: Određen pritvor pijanom vozaču Golfa

Pero Despotović je nakon nesreće pobjegao

Privođenje vozača Golfa. Lj. Ljubojević

Piše: B. C.

28.10.2021

Okružni sud u Bijeljini donio je Rješenje kojim je uvažen prijedlog Tužilaštva i protiv vozača Golfa Pere Despotovića je određen jednomjesečni pritvor zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja iz člana 402. stav 4. u vezi sa stavom 2., a sve u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, saopćeno je iz Tužilaštva u Bijeljini.

- Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini je 27.10.2021.godine Okružnom sudu u Bijeljini stavilo prijedlog za određivanje pritvora protiv lica sa inicijalima D.P.. zbog osnovane sumnje da je dana 26.10.2021. godine u Bijeljini, u ul. Kulina Bana, kao učesnik u saobraćaju pod uticajem alkohola preko 1,50 promila alkohola u krvi, ugrozio saobraćaj ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, kojom prilikom je kod lica B.D. nastupila smrt, dok su lica H.E. i B.A. teško tjelesno povrijeđeni, na koji način bi počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret- navedeno je u saopćenju. 

Pritvor je određen zbog bojazni da bi osumnjičeni mogao pobjeći i da bi njegovim boravkom na slobodi moglo doći do narušavanja javnog reda, obzirom na težinu krivičnog djela i način njegovog izvršenja.

Pero Despotović je pijan učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo dječak B. D. (14) u Bijeljini. Despotović je nakon udara u dječaka i njegove roditelje, pobjegao s lica mjesta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.