SAOPĆENJE

Pritvoreni migranti kod Mostara zbog nasilničkog ponašanja

Postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, naveli iz Tužilaštva HNK

Tužilaštvo HNK: Uvažen prijedlog. Avaz

Piše: M. Sm.

28.10.2021

Općinski sud u Mostaru je uvažio prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i odredio jednomjesečni pritvor Samiru Rafi (22) i Saidu Wafi (25) iz Palestine, zbog osnovane sumnje da su počinili nasilničko ponašanje u stjecaju sa oštećenjem tuđe stvari.

Kako su naveli iz Tužilaštva HNK, Samir Rafi i Said Wafi se sumnjiče da su 23. oktobra 2021.godine oko devet sati, u putničkom vozu JP „Željeznice F BiH“, koji se kretao iz smjera Sarajeva prema Mostaru, na području Drežnice kod Mostara, nakon upozorenja na neprimjereno ponašanje od strane osoblja  „Željeznice F BiH“ na njih fizički nasrnuli.

Nakon što su odstranjeni iz voza, Rafi i Wafi su sa platoa željezničke stanice  uzeli kamenice, kojima su gađali osoblje, kao i voz, razbivši  i oštetivši četiri prozorska stakla.

- Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva.

Kantonalno tužilaštvo Mostar u saradnji sa PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo-naveli su iz Tužilaštva HNK.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.