RASPISANA POTRAGA

Slučaj u Istočnom Sarajevu: Automobilom udario policajca, pa pobjegao

Prilikom kontrole, vozač M. S. je naglo krenuo vozilom naprijed nanijevši povrede policajcu, a potom se udaljio u pravcu Kantona Sarajevo

Policija raspisala potragu. Ilustracija

A. Ka.

29.10.2021

Za M. S. iz Istočnog Novog Sarajeva raspisana je potraga nakon što je vozilom povrijedio policajca, a potom pobjegao, saopćila je Policijska uprava Istočno Sarajevo.

Pripadnici Policijske stanice Istočna Ilidža jučer su na parkingu uočili Audi sa različitim registarskim oznakama za kojim je raspisana potraga.

Prilikom kontrole, vozač M. S. je naglo krenuo vozilom naprijed nanijevši povrede policajcu, a potom se udaljio u pravcu Kantona Sarajevo.

Pripadniku policije povrede su konstatovane u bolnici u Istočnom Sarajevu.

Policijska uprava Istočno Sarajevo raspisala je potragu za M. S. zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju službene dužnosti.

U toku je rad na pronalasku osumnjičenog, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Tokom proteklih 10 mjeseci na području Policijske uprave Istočno Sarajevo zabilježena su tri napada na ovlaštena službena lica.

- Policijska uprava Istočno Sarajevo najoštrije osuđuje svaki vid napada na pripadnike policije prilikom obavljanja službenih poslova i zadataka – saopćeno je iz PU Istočno Sarajevo.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.