AVAZ SAZNAJE

Haos u Elektrotehničkoj školi Tuzla: Učenik i njegov otac verbalno napali pomoćnika direktora, razrednici pozlilo

Sin je u pratnji oca došao u školu navodno nezadovoljan načinom ocjenjivanja

E. Skokić

Sin je u pratnji oca došao u školu

Foto: Avaz


Pripadnici Policijske stanice Centar Policijske uprave Tuzla u četvrtak oko 11 sati intervenisali su u prostorijama Elektrotehničke škole Tuzla nakon što su obavješteni da je došlo do incidenta u kojem su otac i sin (učenik škole) verbalno napali pomoćnika direktora i razrednog starješinu.

- Policijski službenici su evidentirali slučaj, sačinili zabilješku, a izvještaj će biti dostavljen Kantonalnom tužilaštvu TK na dalje postupanje. O događaju je obavješten dežurni kantonalni tužilac – kazala je za „Avaz“ Amra Kapidžić, portparol Policijske uprave MUP-a TK.

Sin je u pratnji oca došao u školu navodno nezadovoljan načinom ocjenjivanja. Uslijedio je verbalni napad na pomoćnika direktora škole i razrednu starješinu kojoj je pozlilo pa je u školu pozvan tim Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla.

Razrednica je, navodno, pala u nesvijest, a njeni članovi porodice kada su saznali za to, prema nezvaničnim informacijama, došli su u školu. Službenici policije spriječili su fizički kontakt.

Na koncu su policijski službenici evidentirali oca i sina, a dalje radnje i mjere nakon dostavljenog izvještaja provodit će Kantonalno tužilaštvo TK.

NA VRH

Podijeli članak na