BRČKO

Okončana istraga o paljevini: Zastupniku zapalio vozilo prema nalogu Nikole Kokanovića

Nedeljko Trifković dobio novac da zapali automobil Urošu Vojnoviću

Istražitelji pored zapaljene Kije. Printscreen

Piše: B. C.

31.10.2021

Tužilaštvo Distrikta Brčko BiH podiglo je optužnicu protiv Nedeljka Trifkovića (19) zbog sumnje da je podmetanjem požara na automobilu Uroša Vojnovića, zastupnika u Skupštini Distrikta, izazvao opasnost po imovinu većeg obima.

Optužnicom potvrđenom u Osnovnom sudu Distrikta Trifković je optužen za krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

On se tereti da je 29. maja oko dva sata polio benzinom i zapalio Vojnovićev automobil Kia, koji je bio parkiran ispred porodične kuće oštećenog.

I dok se, prema ovoj optužnici, postupak nastavlja u Osnovnom sudu, Tužilaštvo i Policija proširili su istragu o ovom i još nekoliko povezanih slučajeva izazivanja opće opasnosti.


Bomba bačena u kafić „Dos Manos“. Printscreen

Istraga je proširena protiv Nikole Kokanovića (22), sina brčanskog zastupnika i predsjednika Općinskog odbora Socijalističke partije Zorana Kokanovića, zbog sumnje da je Trifkoviću dao novac da zapali Kiju te da mu je prethodno pokazao vozilo pod koje će podmetnuti požar.

Istraga protiv Kokanovića vodi se i zbog izazivanja požara na još jednom automobilu koji je maloljetna osoba podmetnula 15. jula te zbog bacanja bombe na ugostiteljski objekt „Dos Manos“ 17. avgusta.

Kokanović je uhapšen 27. avgusta, nakon čega je odmah pritvoren. Maloljetniku za kojeg se sumnja da je neposredno postupao prema njegovim nalozima izrečene su mjere zabrane.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.