FOČA I KISELJAK

SIPA o akciji "Alfa": Jedna osoba uhapšena zbog organiziranog kriminala

Prilikom vršenja pretresa pronađen je i privremeno oduzet jedan mobilni telefon sa SIM karticom

Pretreseno više objekata. Ilustracija

Fu. M.

4.11.2021

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su realizirali operativnu akciju „Alfa“ kojom prilikom su izvršeni pretresi na četiri lokacije na području Foče i Kiseljaka, zbog postojanja osnova sumnje da je počininjeno krivično djelo iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Organizovani kriminal“, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 195. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Neovlašteni promet opojnim drogama“, kada su slobode lišili jedno lice.

Lice lišeno slobode sprovedeno je u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti ispitano u svojstvu osumnjičenog, te će po okončanju navedenih radnji, biti predato u nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Prilikom vršenja pretresa pronađen je i privremeno oduzet jedan mobilni telefon sa SIM karticom koji može poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku zbog naprijed navedenih djela za koje se lice sumnjiči.

U predmetu je, u cilju prikupljanja informacija i dokaza, u prethodnom periodu ostvarena intenzivna međunarodna saradnja sa policijskim i pravosudnim organima Republike Slovenije, Republike Hrvatske i Republike Austrije, a tokom rada na predmetu, podršku je pružio Policijski centar Jugoistočne Evrope (SELEC).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.