POTVRĐENO

Racija u Sarajevu: U kafiću "Trezor" zatečeno 100 gostiju, uhapšeno osam osoba, pronađena droga i hladno oružje

Kako je saopćeno iz sarajevske policije, kod osumnjičenih je pronađena određena količina droge, dok je, također određena količina droge pronađena u objektu kao odbačena

Uhapšenio osam osoba. Ilustracija

M. Aš.

7.11.2021

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izvršili su raciju u ugostiteljskom objektu "Trezor" u ulici Kranjčevićeva u centru Sarajeva, u kojem je zatečeno oko 100 osoba.

Tom prilikom uhapšeno je osam osoba zbog sumnje da su počinili krivična djela. Sedam osoba se sumnjiči za posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga te jedna osoba za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.


Hladno oružje

Kako je saopćeno iz sarajevske policije, kod osumnjičenih je pronađena određena količina droge, dok je, također određena količina droge pronađena u objektu kao odbačena, te je ista izuzeta u sklopu izvršenog uviđaja, koji je obavljen po ovlaštenju dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koje je upoznato o navedenom i pod čijim nadzorom se nastavlja dalji rad na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela.

Kod jedne osobe je pronađeno hladno oružje i protiv osumnjičenog će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Novčana kazna

Tokom navedenih aktivnosti inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, kojima su asistirali policajci u vršenju poslova iz njihove nadležnosti, izdali su odgovornom licu prekršajne naloge sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 7.000 KM, kao i mjeru privremene zabrane rada navedenog objekta, nakon čega je objekat zatvoren.

Osumnjičeni su smješteni u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, te će se tokom dana nad istim izvršiti kriminalistička obrada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.