AVAZ SAZNAJE

Ukinuta presuda fatalnoj Suniti

Odlukom Vrhovnog suda F BiH određeno i održavanje pretresa

Hindić: Opet je čeka suđenje. Arhiv "Avaza"

Piše: M.Sm.

9.11.2021

Vrhovni sud Federacije BiH je, kako saznajemo, ukinuo presudu Kantonalnog suda u Mostaru kojom je Sunita Hindić (23) osuđena na troipogodišnju kaznu zatvora zbog ubistva Nine Ivankovića (55), mostarskog ugostitelja.

Također, kako nam je potvrđeno, ovom odlukom je određeno i održavanje pretresa u Vrhovnom sudu FBiH.

Odluka je donesena nakon što je 27. oktobra u Vrhovnom sudu FBiH održana sjednica na kojoj je razmatrana žalba Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, a koja je, potom, i djelimično uvažena.

Iz Tužilaštva HNK su, podsjetimo,  uložili žalbu na presudu koju je Kantonalni sud u Mostaru izrekao 31.maja u ponovljenom postupku i to zbog bitne povrede odredbi krivičnog postupka,  pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, kao i odluke o krivično-pravnoj sankciji.

Naime, iz Tužilaštva HNK navode kako postoje dokazi koji idu u prilog tome  da je riječ o ubistvu s umišljajem. S druge strane, njena braniteljica, advokat Nada Dalipagić je iznosila je da se radilo o ubistvu iz nehata, kako  je to u dva navrata ocijenilo i Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Mostaru.

Hindić, poznata kao fatalna Sunita, iskoristila je zakonsko pravo da se prije pravosnažnosti presude uputi na izdržavanje kazne, kao i da joj se odobri premještaj u KPZ Tuzla što joj je  i udovoljeno te je pritvorsku jedinicu KPZ-a Mostar u kojoj se nalazila od 6. oktobra 2019. godine napustila 19. jula ove godine.

Hindić i Ivanković su bili su kratkoj ljubavnoj vezi, a ubistvo se dogodilo 4.oktobra 2019.godine  u motelu "Villa Ivanković" u mjestu Buna kraj Mostara, nakon svađe između njih dvoje. Hindić je Ivankovića usmrtila hicem iz njegovog pištolja CZ 7, 65.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.