TUŽILAŠTVO BIH

Darko Elez priznao krivicu, osuđen na 15 godina zatvora

Za optuženog je predložena kazna od 15 godina zatvora, kao najstrožija kazna u okviru sporazumnog priznanja krivice za organizovani kriminal u istoriji Tužilaštva i Suda BiH , saopćeno je iz Tužilaštva BiH

Darko Elez. Agencije

A. Ka.

10.11.2021

Darko Elez (41) u cijelosti je priznao krivicu za krivična djela za koja ga tereti optužnica u predmetu kodnog imena "Lutka".

- Za optuženog je predložena kazna od 15 godina zatvora, kao najstrožija kazna u okviru sporazumnog priznanja krivice za organizovani kriminal u historiji Tužilaštva i Suda BiH - saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Dodaju da u skladu sa sporazumom, od optuženog će se oduzeti nezakonita imovinska korist stečena izvršenjem krivičnih djela.

- Sporazumnim priznanjem, ortuženi se odrekao prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH, kao i pristao na saradnju sa tužilačkim institucijama BiH i Srbije, u rasvjetljavanju teških krivičnih djela - navode u saopćenju.

Sud BiH je nakon razmatranja prihvatio sporazum i osudio optuženog na kaznu zatvora u trajanju od 15 godina, čime je predmet "Lutka" u potpunosti pravosnažno okončan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.