VELIKA AKCIJA

Načelnik PU Istočno Sarajevo: U današnjoj akciji zaplijenjena droga vrijednosti pola miliona KM

Policija je danas pronašla i oduzela 132 kilograma marihuane

Piše: E. Ć. / Srna

10.11.2021

Fotografije s pres konferencije. SRNA

Policija RS je u Krupcu u općini Istočna Ilidža pronašla i oduzela 132 kilograma marihuane, procijenjene ulične vrijednosti milion KM, i uhapsila pet lica, rekao je večeras načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac.

Šehovac je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu naveo da je zaplijenjena droga vrijedna više od 500.000 KM, a da je ulična vrijedost procijenjena na milion KM. On je rekao da su akciju izveli policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS.

Prema njegovim riječima, droga je pronađena kada su policijski službenici zaustavili i kontrolisali teretno vozilo marke "Mercedes" u kojem se nalazilo pet lica inicijala iz Foče čiji su inicijali G.G, N.V, D.K, B.K. i N.P.

- Prilikom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto 130 PVC paketa ukupne mase oko 132 kilograma - precizirao je Šehovac.


Navedena lica će, kako je dodao, nakon kriminalističke obrade biti predata su u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu. On je rekao da se radi rasvjetljavanja i dokumentovanja ovog događaja preduzimaju druge mjere u Foči i Trebinju.

- Policijska uprava Istočno Sarajevo i MUP RS nastavljaju dalji rad na sprečavanju i rasvjetljavanju ovih i drugih krivičnih djela s ciljem stvaranja bezbjednog okruženja - poručio je načelnik PU Istočno Sarajevo, te dodao da je današnja pljenidba marihuane druga velika u posljednje tri godine. Podsjetio je da je prije tri godine u Istočnoj Ilidži zaplijenjeno 900 kilograma ove droge.

Šehovac je naveo kako PU Istočno Sarajevo u ovoj godini bilježi smanjenje drugih krivičnih djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.