EPILOG DRAME

Muškarac koji je prijetio bombom u Doboju smješten na psihijatriju

Zamjenik načelnika Policijske uprave Doboj Predrag Lazić rekao je za RTRS da je muškarac nakon sinoćnjeg hapšenja podvrgnut ljekarskom pregledu i smješten na psihijatriju

A. Ka. / Srna

Drama okončana sinoć

Foto: Srna


Muškarac koji je u Doboju prijetio da će aktivirati bombu u sanitetskom vozilu ispred Službe hitne pomoći smješten je na Odjeljenje psihijatrije dobojske Bolnice, potvrđeno je iz Policijske uprave.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Doboj Predrag Lazić rekao je za RTRS da je muškarac nakon sinoćnjeg hapšenja podvrgnut ljekarskom pregledu i smješten na psihijatriju.

Pretres prostorija

- Jutros će biti izvršen pretres prostorija koje lice koristi, s ciljem eventualnog pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava ili oružja - dodao je Lazić.

Lazić je naveo da je stanje bezbjednosti u Doboju redovno i da nema razloga za zabrinutost.

Pripadnici Žandarmerije sinoć su u Doboju riješili kriznu situaciju i oduzeli dvije ručne bombe od muškarca koji je bio u sanitetskom vozilu ispred Službe hitne pomoći Doma zdravlja.

Blokirali prostor oko Doma zdravlja

Policija je na nekoliko sati blokirala prostor oko Doma zdravlja nakon dojave da jedno lice u sanitetskom vozilu ima bombu. Muškarac je bio sam u vozilu, a pripadnici policije su ga poslije nekoliko sati pregovora uspjeli izvesti iz vozila.

Više informacija o ovoj kriznoj situaciji bit će saopćeno danas na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi Doboj koja je zakazana za devet sati.

NA VRH

Podijeli članak na