HAPŠENJE U MRKONJIĆ GRADU

Osumnjičenom za obljubu djevojčice određen pritvor: Žrtvu uvukao u garažu

Kako saznaje portal "Avaza", napad se dogodio 9. novembra, kada se djevojčica iz škole vraća kući

Drama se dogodila u utorak. Ilustracija

Piše: O. Ma.

12.11.2021

Policija ja uhapsila T. K. (57) iz Mrkonjić Grada osumnjičenog za obljubu 12-godišnje djevojčice.

Kako saznaje portal "Avaza", napad se dogodio 9. novembra, kada se djevojčica iz škole vraća kući. Prolazila je pored kuće svog komšije T. K. koji je iznenada uvukao u garažu i pokušao napastvovati. Naslonio je svoje lice ka njenom i navodno je poljubio u vrat. 

Djevojčica je uspjela da se otrgne iz ruku manijaka i pobjegne. Cijeli slučaj je prijavljen policiji koja se odmah dala u potragu za osumnjičenim napasnikom. On se jedno vrijeme skrivao, ali je sutradan pronađen i uhapšen. Tokom kriminalističke obrade je tvrdio da je djevojčica sama ušla u garažu, te da ju nije poljubio.

Osumnjičeni je predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci koje je zatražilo da mu se odredi jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je počinio krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina.

- Pritvor je predlažen zbog bojazni da bi oboravkom na slobodi osumnjičeni mogao uticati na svjedoke, te da bi mogao ponoviti djelo, ali i zbog težine djela i takozvanog uznemirenja javnosti - rekla je sekretar OJT Banja Luka Mira Miletić.

O pritvoru će odlučivati sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.