POTVRĐENO IZ MUP-A RS

Detalji akcije "Transporter": Uhapšeno devet lica, pretresi na više od 20 lokacija

Naredbama su obuhvaćena i lica i objekti na području FBiH, gdje u aktivnostima učestvuju i pripadnici SIPA-e i MUP Kantona Sarajevo i Tuzla, rekla je Miljanović

Za jednim licem se traga. Ilustracija

Fu. M.

16.11.2021

Policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a realiziraju operativnu akciju "Transporter" u okviru koje je devet lica lišeno slobode i u toku su pretresi na više od 20 lokacija u BiH.

- Licima se stavlja na teret da su počinili krivično djelo organizovani kriminal a u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga - istakla je načelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a RS Mirna Miljanović i dodala da je u toku potraga za još jednim licem na području Banje Luke.

Prema njenim riječima, aktivnosti se realizuju po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u realizaciji aktivnosti učestvuje i Uprava krim policije, Specijalna antiteroristička jedinica, Žandarmerija, policijske uprave Banja Luka, Prijedor, Gradiška i Istočno Sarajevo.

- Naredbama su obuhvaćena i lica i objekti na području FBiH, gdje u aktivnostima učestvuju i pripadnici SIPA-e i MUP Kantona Sarajevo i Tuzla - rekla je Miljanović.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.