VELIKA TUGA

Dan žalosti u Foči: Brojni sugrađani na posljednjem ispraćaju devetogodišnjeg dječaka

Od dječaka su se oprostili i njegovi drugari, nastavnici i rukovodstvo Osnovne škole “Sveti Sava”

Piše: A. Bajramović

16.11.2021

S posljednjeg ispraćaja devetogodišnjaka. Avaz

U tišini i bolu koji traje od nedjelje, stanovnici Foče oprostili su se od devetogodišnjeg dječaka, ubijenog na lokalnom putu Zavait – Čelebići. Posljednji ispraćaj u prisustvu velikog broja građana obavljen je na gradskom groblju Barakovac u Foči.


Dan žalosti

Zbog tragedije koja je šokirala i širu javnost, načelnik općine Foča Milan Vukadinović proglasio je dan žalosti, pa je dan sahrane dječaka protekao sa zastavama spuštenim na pola koplja na zgradama institucija i javnih ustanova.

Od dječaka su se oprostili i njegovi drugari, nastavnici i rukovodstvo Osnovne škole “Sveti Sava”.

- Ne postoje riječi kojima možemo opisati našu tugu i bol zbog tragičnog i preranog odlaska našeg drugara i đaka. Ne vjerujemo da je kraj. A kažu da jeste. Mi ćemo se ipak nadati susretu u nekom boljem svijetu, u svijetu gdje djeca žive sretno sa svojom porodicom, idu u školu, raduju se životu. I gdje nema ovakve tuge i bola – naveli su u poruci, uz izraze saučešća porodici.

Ubica likvidiran

Ubistvo dječaka desilo se u nedjelju oko 17 sati, kada je Borivoje Tešović pucao na automobil u kojem se dječak nalazio, a potom se dao u bijeg po šumskim bespućima Zavaita i Čelebića. Nakon potjere koja je trajala oko sedam sati ubica je lociran i opkoljen u Lovačkom domu u Čelebićima. Prilikom hapšenja pružao je otpor i pripadnicima Žandarmerije prijetio aktiviranjem ručne bombe, zbog čega je likvidiran.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.