ŠIPOVO

Uhapšen muškarac koji je nožem napao policajce

S obzirom na to da osumnjičeni nije želio da sarađuje sa policijom, na teren je izašla Jedinica žandarmerije

Slučaj iz Šipova. Ilustracija

Srna

19.11.2021

Osoba iz Šipova čiji su inicijali S.M. uhapšena je zbog napada nožem na policijske službenike kojima je kamenom oštetila i vozila, a u svemu tome jedan policajac je i povrijeđen, saopćila je Policijska uprava Mrkonjić Grad.

Policijskoj stanici Šipovo jučer je oko 12 sati prijavljeno da je S.M. fizički nasrnuo na D.M. ispred njegove porodične kuće u mjestu Vagan.

Policija je pronašla S.M. u kući u kojoj trenutno boravi u Vaganu, te ga pozvala da izađe kako bi obavili informativni razgovor, ali je on izašao upućujući im pogrdne riječi i sa nožem nasrnuo na policijske službenike.

Nakon toga, osumnjičeni je bacio kamen na službeno vozilo, koje je tom prilikom oštetio, nakon čega se vratio u kuću, navodi se u saopćenju. Prilikom svih dešavanja povrijeđen je jedan policajac kojem je medicinska pomoć ukazana u Domu zdravlja Šipovo, nakon čega je upućen na dalje liječenje u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske.

S obzirom na to da osumnjičeni nije želio da sarađuje sa policijom, na teren je izašla Jedinica žandarmerije Policijske uprave Mrkonjić Grad koji su savladali prijavljenog i lišili ga slobode.

O svim okolnostima obaviješten je tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.