BUDVA

Policija utvrdila: Nije bilo pokušaja otmice djece, žena je imala dobre namjere

Nakon prijave roditelja, privedena K. B. iz Novog Sada

Policija utvrdila da nije bilo pokušaja otmice. AGENCIJE

Piše: E. Ma.

20.11.2021

Službenici Uprave policije su utvrdili da na teritoriji Budve nije bilo pokušaja otmice djece. 

Identifikovana je ženska osoba protiv koje su bile podnijete dvije prijave za pokušaj otmice od strane roditelja maloljetne djece.

Naime, postupajući po prijavama dva roditelja da je nepoznata ženska osoba pozivala djecu da uđu u vozilo kako bi ih prevezla do lokacije na koju su se uputili, pripadnici Uprave policije su preduzeli brojne mjere i radnje iz svoje nadležnosti.


Izuzet video-nadzor

Policijski službenici su odmah izuzeli video-nadzor sa lokacija na kojima su se događaji navodno odigrali, prikupili obavještenje od očevidaca, identifikovali taksi vozilo i vozača od kojeg su takođe prikupljena obavještenja.

U sardanji sa budvanskom policijom K.B. iz Novog Sada je locirana i dovedena u prostorije Centra bezbjednosti Podgorica gdje su od nje prikupljena obavještenja.

Ona je u izjavi navela da je u najboljoj namjeri djeci ponudila prevoz i da je nakon što su djeca to odbili nastavila kretanje, čemu je svjedočio i taksista.

Također, sa taksi vozila je izuzet GPS kojom prilikom je utvrđeno da se vozilo kretalo bez zadržavanja na bilo kojim drugim lokacijama, a koje su jučer tokom dana objavljivane u medijima i na društvenim mrežama kao lokacije na kojima su navodno pokušavane otmice maloljetne djece.


Nema elemenata krivičnog djela

O događaju je obaviješten držvani tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, a koji je upoznat sa svim činjenicama u odnosu na predmetni događaj, nakon čega se izjasnio da u radnjama navedenog lica nema elemenata krivičnog djela.

Obzirom da je riječ o stranoj državljanki policija je utvrdila da K.B. nema uredno prijavljen boravak te je shodno Zakonu o strancima lišena slobode i danas uz prekršajnu prijavu graniče policije privedena Sudu za prekršaje koji joj je izrekao novčanu kaznu i mjeru protjerivanja iz Crne Gore zbog nezakontog boravka.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.