TRAGEDIJA

Ovo je mladić koji je jučer poginuo u lovu, sutra mu je dženaza

On se, krećući se kroz šumsko rastinje, sapleo i pao, nakon čega je puška opalila a sačma mu je nanijela fatalne povrede

Mladić je u bolnicu dovezen bez znakova života. Avaz

Piše: N. Aj. - Al. B.

21.11.2021

Dženaza 21-godišnjem Benjaminu Islamagiću koji je nesretnim slučajem stradao u  lovu u subotu popodne na lokalitetu Kolijevke kod Goražda, bit će klanjana sutra na Gradskom mezarju Kolijevke, u podnožju brda na kojem se desila tragedija.

Islamagić je preminuo od posljedica ranjavanja iz lovačke puške, nakon nesvakidašnje nesreće koja se desila u subotu iza 14 sati u šumi u blizini Kolijevaka. Prema rezultatima uviđaja on se, krećući se kroz šumsko rastinje, sapleo i pao, nakon čega je puška opalila a sačma mu je nanijela fatalne povrede.


Benjamin Islamagić. Avaz

Zrna su pokidala arteriju i mladić je veoma brzo iskrvario. U Urgentni centar goraždanske bolnice dovezen je bez znakova života.

- Svi dokazi i izjave svjedoka upućuju na to da se radilo o nesretnom slučaju, tako da Tužilaštvo nije tražilo obdukciju, niti će se u ovom slučaju otvarati istraga, ali će se formalno obaviti vještačenje oružja iz kojeg je metak ispaljen – kazao nam je Mirsad Bilajac, glavni tužilac BPK Goražde.

Benjamin je bio omiljen u društvu. Dijete je iz porodice koja je dala veliki doprinos tokom odbrane Goražda u ratu, koje je prije dvije godine, nakon teške bolesti, prerano ostalo bez majke.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.