PU TREBINJE

Policija za pola sata riješila slučaj otmice: Osumnjičeni i ranije pokušao oteti drugu osobu

Odmah po zaprimanju prijave policajci Policijske uprave Trebinje izvršili su pretragu terena i oko 22:30 sati na putu za Grad Sunca pronašli J. B.

Policija privela osumnjičenog. Ilustracija

A. Ka.

22.11.2021

Trebinjac Z. V. uhapšen je jučer zbog sumnje da je počinio krivična djela lažno predstavljanje i protivpravno lišenje slobode - saopćeno je iz Policijske uprave Trebinje.

Policijskoj stanici Trebinje jučer je prijavljeno da je nepoznata osoba, oko 22 sata, protivpravno lišila slobode J. B. iz Trebinja.

Odmah po zaprimanju prijave policajci Policijske uprave Trebinje izvršili su pretragu terena i oko 22:30 sati na putu za Grad Sunca pronašli J. B.

Kako je saopćeno iz PU Trebinje, kriminalističkom obradom nad Z. V. i operativnim radom policajaca utvrđeno je da je Z. V. 17. novembra na identičan način pokušao protivpravno lišiti slobode N. V. iz Trebinja.

- Izvršenim testitanjem na prisustvo opojnih droga u organizmu kod Z. V. je utvrđeno prisustvo opojnih droga - istakli su iz PU Trebinje.

Nakon dokumentovanja i kompletliranja predmeta protiv osumnjičenog će Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje biti dostavljen izvještaj o izvršena dva krivična djela lažno predstavljanje i protivpravno lišenje slobode, od kojih je jedno u pokušaju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.