TUŽILAŠTVO TK

Pritvoren tuzlanski diler kod kojeg je pronađeno pet kilograma spida

Uhapšen Rusmir Vukićević iz Tuzle

Zaplijenjena droga. Tuzlanski ba

B. C.

22.11.2021

Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Rusmira Vukičevića (44) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, saopćeno je iz Tužilaštva TK. 

Postupajući po nalogu Tužilaštva i uz naredbu Općinskog suda Tuzla pripadnici OKP PU Tuzla i SKP MUP-a TK su 19. novembra 2021. godine u popodnevnim satima izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičeni u tuzlanskom prigradskom naselju Plane, kada je u više paketića pronađeno oko 5 kilograma opojne droge amfetamin (speed), te više paketića sa opojnom drogom cannabis sativa (marihuana) pripremljenih za dalju prodaju, a za koje je izvršeno hemijsko vještačenje.

Prilikom pretresa je pronađena i znatna količina druge praškaste i biljne materije upakovane u manje ili veće paketiće, kao i određena količina tečnosti koja se najvjerovatnije koristi za proizvodnju opojne droge, a za koje je hemijsko vještačenje u toku. Prilikom pretresa su pronađeni i precizna vaga, mašina za vakumiranje, automatska puška i određena količina municije, kao i određena informatička oprema i telefoni koji su privremeno oduzeti radi vještačenja.

Nakon obavljenog pretresa osumnjičeni je lišen slobode.Obavljena je kriminalistička obrada, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Istraga je i dalje u toku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.