ISTRAGA U TOKU

Tužilaštvo TK izdalo naredbu za obdukciju tijela ubijenog muškarca

Dežurni ljekar oko 12:40 sati konstatovao je smrt muške osobe inicijala N.H.

S lica mjesta. Avaz

Fu. M.

22.11.2021

Upravi policije MUP-a Tuzlanskog kantona danas je oko 12:20 sati prijavljeno da se u ulici XVIII Hrvatske brigade u Tuzli nalazi povrijeđena NN muška osoba koja leži na kolovozu. 

Na mjesto događaja izašli su službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK kao i ekipa Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla koja je brzo nakon poziva stigla na lice mjesta i povrijeđenog muškarca pokušali da održe na životu do dolaska u UCK Tuzla.

Nažalost, radilo se o povredama koje su za posljedicu imale fatalan ishod. 

Dežurni ljekar oko 12:40 sati konstatovao je smrt muške osobe inicijala N.H. 

Iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla potvrđeno je da je muškarac s fatalnim povredama, u ovu zdravstvenu ustanovu dovezen mrtav u pratnji ljekara Službe hitne medicinske pomoći Tuzla. 

Iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona je saopćeno kako je osoba koja je preminula bh. državljanin, a na tijelu su pronađene povrede nanesene oštrim predmetom. 

- Tužilaštvo Tuzlanskog kantona će izdati naredbu za tjelesni prelged i obdukciju tijela kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Sa mjesta događaja prilikom obavljanja uviđajnih radnji izuzeti su predmeti i tragovi koji će biti predmet vještačenja. Poduzimaju se različite istražnje radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti u vezi smrti ove osobe – saopćio Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.