PRETRESI

Međunarodna akcija SIPA-e u Trebinju: Pronađeno oko 200 kilograma marihuane

Kako je saopćeno iz SIPA-e, uhapšene su tri osobe zbog sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal

A. Ka.

Oduzeta droga

Foto: SIPA


Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u međunarodnoj operativnoj akciji izvršili pretrese više stambenih objekata na tri lokacije na području Trebinja. Tom prilikom su otkrili oko 200 kilograma marihuanae i određenu količinu vatrenog oružja i eksploziva.

Kako je saopćeno iz SIPA-e, uhapšene su tri osobe zbog sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašten promet opojnim drogama.

- Navedene aktivnosti se provode u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Crne Gore, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine a po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine – stoji u saopćenju SIPA-e.

  • Oduzeli eksploziv i oružje

    Oduzeli eksploziv i oružje

    Foto: SIPA


Osumnjičeni će biti sprovedeni u prostorije SIPA-e, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu biti predata na dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Više o temi SIPA

NA KIOSCIMA ŠIROM BIH
Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Ko će vraćati kredite

Više o:

SIPA Trebinje
NA VRH

Podijeli članak na