PRETRESI

Međunarodna akcija SIPA-e u Trebinju: Pronađeno oko 200 kilograma marihuane

Kako je saopćeno iz SIPA-e, uhapšene su tri osobe zbog sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal

Oduzeta droga. SIPA

A. Ka.

23.11.2021

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u međunarodnoj operativnoj akciji izvršili pretrese više stambenih objekata na tri lokacije na području Trebinja. Tom prilikom su otkrili oko 200 kilograma marihuanae i određenu količinu vatrenog oružja i eksploziva.

Kako je saopćeno iz SIPA-e, uhapšene su tri osobe zbog sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašten promet opojnim drogama.

- Navedene aktivnosti se provode u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Crne Gore, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine a po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine – stoji u saopćenju SIPA-e.


Oduzeli eksploziv i oružje. SIPA

Osumnjičeni će biti sprovedeni u prostorije SIPA-e, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu biti predata na dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.