BANJA LUKA

Suđenje za ubistvo Slaviše Krunića: Optuženi Đukanović liječen na psihijatriji

Odbrana predala medicinsku dokumentaciju

Detalj s jednog od ranijih pretresa. Arhiva

Piše: O. Matavulj

24.11.2021

Benedi Đukanović, optuženi za ubistvo biznismena Slaviše Krunića, njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića i ranjavanje vozača Gorana Ilića, više puta je liječen na Klinici za psihijatriju u Banjoj Luci.

To se navodi u medicinskoj dokumentaciji koju je, kao dokaz odbrane, Okružnom sudu u Banjoj Luci predala Đukanovićev branilac Vesna Rujević. Ona kaže da se ti dokazi prilažu u cilju utvrđivanja ličnih i porodičnih prilika njenog branjenika. U dokumentima se navodi da je Đukanović na psihijatriji boravio u više navrata od 2000. godine, a sem njega liječeno je i više članova njegove porodice.


Predali više od 20 materijalnih dokaza

Rujevićeva je sudu predala više od 20 materijalnih dokaza. Među njima je i dopis "Grawe osiguranja" iz kojeg se, kako tvrdi Rujevićeva, vidi da je Tamara Krunić, supruga ubijenog Slaviše, mjesec dana nakon ubistva podnijela zahtjev za nadoknadu štete usljed nesreće.

Rujevićeva tvrdi i da određeni dokazi, koji su prikupljeni tokom uviđaja, nisu čuvani na zakonit način. To se odnosi na telefon napadača Željka Kovačevića, ubijenog u razmjeni vatre s Krunićevim obezbjeđenjem, koji nije odmah predat u depozit suda, već se, kako tvrdi odbrana, nalazio u Republičkom tužilaštvu nakon čega je obavljeno vještačenje.

Krunić i Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. godine u sačekuši u Glamočanima kod Laktaša. Vozili su se u džipu Toyota kada su ubice sa dvije strane na njih otvorili vatru iz automatskih pušaka.


Nalogodavci na slobodi

Osim Đukanovića, za planiranje i organizovanje ubistva optužen je Emilio Baldo, te ubijeni Kovačević. Za pomaganje u zločinu optužen je i bivši radnik "Sector Securityja" Rodoljub Gajić koji je označen kao "tiper", odnosno čovjek koji je ubicama javljao informacije o kretanju Krunića, njegovom boravku u vikendici u Glamočanima i obezbjeđenju. Prema optužnici te detalje je javljao Kovačeviću, kome je navodno dugovao novac.

Motiv napada na Slavišu Krunića ni tokom suđenja nije rasvijetljen. Tužilaštvo je završilo sa izvođenjem dokaza, a iako se sumnja da je ubistvo bilo plaćeno, odnosno naručeno, nalogodavci nisu otkriveni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.