ISTRAGA U TUZLI

Predložen pritvor za Frančeska i Musu Hrustića zbog ubistva Nesiba Halilovića

Ubistvu prethodila tučnjava koja se dogodila 20. novembra

E. Sk.

Policija na mjestu ubistva

Foto: Avaz


Tužilaštvo Tuzlanskog kantona (TK) predložilo je određivanje mjere pritvora za Frančeska Hrustića (20) i Musu Hrustića (54), obojica iz Živinica, zbog sumnje da su u ponedjeljak, 22. novembra ove godine, oko podneva na raskrsnici u tuzlanskom naselju Irac ubili Nesiba Halilovića (30), koji je na tom lokalitetu duži period prodavao maramice.

Preliminarni rezultati istrage govore kako su Hrustići i Halilović bili akteri tučnjave u kojoj je učestvovalo više osoba, a koja se dogodila 20. novembra ove godine.

Hrustići su, kako je navedeno, došli kombijem u tuzlansko naselje Irac, gdje se nalazio i oštećeni, te su ga napali koristeći nož i palicu i nanijeli mu više povreda od kojih je preminuo u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Postupajući tužilac donio je naredbu o obavljanju obdukcije tijela preminulog kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Također, rečeno je u Tužilaštvu TK, bit će izdate naredbe za potrebna vještačenja te se poduzimaju i druge istražne radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti u vezi s ubistvom.

Više o temi Tuzla

NA VRH

Podijeli članak na