ISTRAGA U MOSTARU

Uposleniku "Elektroprivrede HZHB" zapaljen Mercedes dok je bio pritvoren

FUP priveo 37- godišnjaka zbog zlostavljanja bivše djevojke

Uviđaj na parkingu kod EPHZHB. M. Smajkić

Piše: M. Smajkić

28.11.2021

Nepoznate osobe zapalile su automobil Mercedes koji je bio parkiran kod zgrade „Elektroprivrede HZHB“ u mostarskom naselju Rudnik. Riječ je o automobilu 37-godišnjeg Mostarca, radnika ovog preduzeća, kojeg su pripadnici Federalne uprave policije (FUP) u utorak, tokom radnog vremena, uhapsili zbog više krivičnih djela, a nakon prijave koju je protiv njega podnijela njegova bivša djevojka.


Djevojka podnijela prijavu

On je jučer, u prijepodnevnim satima, nakon saslušanja u Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona, pod čijim nadzorom se vodi istraga protiv njega, pušten da se brani sa slobode.

Kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi, on je, praktično, priznao navode koji mu se stavljaju na teret, a to je da je u jednom trenutku, dok je bio u ljubavnoj vezi s oštećenom, snimke seksualnog sadržaja, koje je načinio bez njenog pristanka, postavio u jednu Viber grupu.

Također, snimao je i njihov razgovor u kojem je tražio od nje da mu prizna kako ga je varala dok su bili u ljubavnoj vezi. Upravo zbog ljubomore je u jednom trenutku na djevojku i fizički nasrnuo. Budući da je to svojevrsno zlostavljanje trajalo nekoliko mjeseci, djevojka, koja se zbog svega nalazi u vrlo teškom psihičkom stanju, uspjela se oduprijeti, podnijevši krivičnu prijavu protiv njega.

Treća osoba

S druge strane, on je odmah nakon suočavanja pristao sarađivati s istražiteljima, a pokazalo se da do sada nije bio sklon ovakvom ponašanju te da je riječ o prilično povučenoj osobi. Također, nakon paljevine njegovog automobila istražitelji sumnjaju da se u cijelu priču „upetljala“ treća osoba, kojoj je, iz sada nejasnih razloga, stalo da se otkrije njegov identitet, a samim tim i žrtve.

Iz FUP-a su nam, pak, jučer potvrdili da se ovaj 37-godišnjak sumnjiči za više krivičnih djela. Riječ je o neovlaštenom optičkom snimanju, ugrožavanju sigurnosti, nanošenju lake tjelesne povrede, a sve u vezi s članom 54. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine te članom 29. Zakona o ravnopravnosti spolova BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.