SUDAR VOZILA

Nesreća kod Prijedora: Povrijeđeni vozač prebačen u UKC RS

Druga osoba zadobila lakše povrede

UKC RS. Ilustracija

N. Aj.

30.11.2021

Dvije osobe povrijeđene su u nesreći koja se dogodila jutros oko 7.30 sati na magistralnom putu Prijedor-Sanski Most u mjestu Rasavci, saopćila je danas Policijska uprava Prijedor.

- Na licu mjesta izvršen je uviđaj i utvrđeno je da je u saobraćajnoj nezgodi, upravljajući vozilom marke Renault učestvovala osoba M.M. iz Oštre Luke koja je zadobila teške povrede i M.M. također iz Oštre Luke upravljajući vozilom marke SsangYong Korando, koje je zadobilo lakše tjelesne povrede - navodi se u saopćenju.

Kako se dodaje teško povrijeđeni vozač prevezen je na Univerzitetsko klinički centar RS u Banjoj Luci, a o svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno ograničenja brzine kretanja. Imajući u vidu loše vremenske uslove i smanjenu vidljivost apeluju na vozače da obrate pažnju na pješake i bicikliste kao učesnike u saobraćaju koji su također obavezni poštovati saobraćajne propise.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.