SUDSKA POLICIJA FBIH

Skrivao se na tavanu: Prilikom lišenja slobode kod lica S. T. pronađeno vatreno naoružanje i druga nedozvoljena sredstva

Navedeno lice je sa ciljem provođenja aktivnosti iz nadležnosti Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo predato policijskim službenicima iste uprave

Krio se na tavanu. Ilustracija

E. T.

30.11.2021

Službenici Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine – Centar sudske policije u Kantonu Sarajevo danas su u popodnevnim satima, u operativnoj aktivnosti koja je provedena na području općine Vogošća, lišili slobode jedno lice, radi prinudnog sprovođenja na izdržavanje kazne zatvora.

Naime, službenici Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo su postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu, broj 65 0 K 887213 21 Iks od 04.11.2021. godine, nakon opsežnih operativnih aktivnosti i duže opservacije terena, lišili slobode lice S.T., a radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od jedne godine, koja mu je izrečena pravomoćnom presudom Općinskog suda u Sarajevu, zbog krivičnog djela iz člana 238. stav (1) Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Lice S.T. se skrivalo u tavanskom dijelu kuće, odakle je prilikom lišenja slobode pokušao bjegstvo koje je brzom reakcijom službenika sudske policije spriječeno. Traženo lice je prilikom lišenja slobode pružalo otpor i izvršilo napad na službenike sudske policije, kojom prilikom je jedan službenik zadobio lakše tjelesne povrede, nakon čega je uz upotrebu sredstava prinude lice stavljeno pod kontrolu.

Službenici sudske policije su u postupku provođenja predmetnog lišenja slobode u unutrašnjosti objekta u kojem se traženo lice skrivalo uočili vatreno naoruženje (automatsku pušku), sredstva za proizvodnju i korištenje narkotičkih sredstava i zasađenu zeljastu materiju koja asocira na marihuanu.

Obzirom na naprijed navedeno, odnosno osnov sumnje da je traženo lice počinilo novo krivično djelo, o istom je obavješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, a radi poduzimanja porebnih mjera i radnji iz njihove nadležnosti i dokumentovanja predmetnog događaja.

Navedeno lice je sa ciljem provođenja aktivnosti iz nadležnosti Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo predato policijskim službenicima iste uprave, te će nakon završenih radnji tužilaštva i MUP-a biti sprovedeno na izdržavanje kazne zatvora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.