IZVRŠEN PRETRES

Diler Senaid Trebinjac iz Vogošće, koji je napao sudsku policiju, bio naoružan do zuba

U kući pronađeni puška, pištolj i dva okvira za automatsku pušku

B. C.

Trebinjac privođen u februaru

Foto: Prinscreen


Poznati diler iz Vogošće Senaid Trebinjac (35), koji je napao sudske policajce prilikom hapšenja, u svojoj kući gdje se krio na tavanu, napravio je improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane. 

Nakon prijave sudske policije, službenici Odjela za droge MUP-a KS u saradnji s pripadnicima PU Vogošća izvršili su pretres kuće i okućnice koju Trebinjac koristi u ulici Nova cesta. 

Policija je tom prilikom pronašla pušku sa drvenim kundakom, okvir za automatsku pušku sa 26 metaka kalibra 7,62 milimetra, pištolj sa okvirom i deset metaka,  okvir za automatsku pušku sa 18 metaka kalibra 7,62 milimetra, stabljiku kanabisa i dva reflektora sa neonskim sijalicama.

Trebinjac će nakon završene kriminalističke obrade, biti predat u nadležnost službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo koji će ga odvesti na izdržavanje zatvorske kazne od godinu zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. 

  • Droga koju he FUP zaplijenio

    Droga koju he FUP zaplijenio

    Foto: FUP


Pripadnici FUP-a su u februaru ove godine priveli Trebinjca kod kojeg je tada pronađena određena količina droge amfetamin (spid), kanabisa i vagu za precizno mjerenje.

 
NA VRH

Podijeli članak na