ISTRAGA

Bugojno: Policija provjerava nove dojave o ubistvu bebe

Istražitelji čine sve da otkriju počinitelje

B. C. / Fena

Policija na mjestu gdje je pronađena mrtva beba

Foto: Arhiva


Istražitelji Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosankog kantona  provjeravaju nove dojave i analiziraju postojeće u slučaju ubistva bebe čije je tijelo pronađeno 5. septembra u rijeci Vrbas u Bugojnu. 

Portparol policijskog komesara MUP-a SBK Hasan Hodžić kazao je kako istražitelji čine sve da otkriju počinitelje. 

- Policija aktivno radi na ovom slučaju. Obavljamo analizu mjera koje su poduzete dosad i na osnovu kojih planiramo daljnje aktivnosti usmjerene na rasvjetljavanje predmetnog događaja. Toliko mogu reći u ovoj fazi istrage- rekao je Hodžić. 

S obzirom na stepen raspadnutosti tijela, policija vjeruje da je beba u rijeku ubačena na uzvodnom području koje se proteže sve do Gornjeg Vakufa/Uskoplja. Prije nekoliko dana obdukcija je pokazala da je uzrok smrti djeteta utapanje. Zasad je sigurno da je beba rođena živa, što su također pokazali nalazi obdukcije. 

Provjera bolnica, domova zdravlja i porodilišta nije donijela pomak u istrazi, a vjeruje se da porođaj nije izvršen pod liječničkim nadzorom. 

U zadnjih desetak godina na području SBK zabilježena su tri slučaja čedomorstva. Dva su bila u Vitezu, od kojih je ono najstarije riješeno, dok je slučaj iz marta 2015. godine, u kojem je tijelo novorođenčeta pronađeno u napuštenom kamenolomu u viteškom mjestu Veliki Mošunj, još uvijek neriješen.

Više o temi Bugojno

PROSLAVA U BUGOJNU
S brda Kik vihori se državna zastava

Više o:

Bugojno Beba MUP SBK
NA VRH

Podijeli članak na