MUP KANTONA SARAJEVO

U Reljevu šleper udario u viljuškar: Uhapšen vozač iz Turske

Teške povrede zadobio vozač radne mašine iz Sarajeva

Policija obavila uviđaj. Ilustracija

B. C.

2.12.2021

Na kolovozu ulice Mustafe Bajića u naselju Rajlovac, općina Novi Grad Sarajevo, jučer u 9:30 sati došlo je do sudara kamiona Daf (27AFC774), sa prikolicom  kojim je upravljao K.Y.E. (35), rođen u Gaziantepu, Republika Turska, gdje je i nastanjen i radne mašine-viljuškara Linde AG kojom je upravljao vozač B. B. (40) iz Sarajeva. 

U ovoj saobraćajnoj nesreći  teške tjelesne povrede zadobio je vozač B. B., a ljekarsku pomoć mu je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom je prevezen u UKC Sarajevo, gdje je zadržan na daljem liječenju. 

- O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. stav 3. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa), u vezi sa članom 332. stav 3., a u vezi sa stavom 1. (Ugrožavanje javnog prometa) KZ F BiH, istog dana u 19 sati vozač K.Y.E. je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode- saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo. 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.