OBJAVLJEN SNIMAK NASILJA

Tužilaštvo otvorilo istragu o vršnjačkom nasilju u osnovnoj školi u Nevesinju

Odmah smo sve prijavili policiji i Centru za socijalni rad, kazala je za portal "Avaza " direktorica OŠ "Risto Proroković" Mara Šaran

B. C.

Škola prijavila osobu koja je objavila snimak

Foto: Printscreen


Okružno tužilaštvo Trebinje naložilo je Policijskoj stanici Nevesinje da ispita sve učesnike u slučaju vršnjačkog nasilja u Osnovnoj školi "Risto Proroković" u Nevesinju, rekao je portparol tog tužilaštva Srđan Vukanović.

Dječaka šutirao vršnjak

Vukanović je potvrdio da su u Tužilaštvu upoznati o dešavanjima u Nevesinju i da se radi na slučaju.

- Naloženo je da se postupi po nalogu Tužilaštva i da se identifikuju sva lica sa snimka i da od djece u prisustvu roditelja i socijalnih radnika budu uzete izjave i da se izuzmu dokazi u ovom slučaju. Nakon tih radnji Tužilaštvo će preduzeti naredne korake- naveo je Vukanović.

Kada je riječ o drugom slučaja vršnjačkog nasilja u kome je sedmoro djece zlostavljalo jednog dječaka, Vukanović je istakao da je i taj slučaj u Okružnom tužilaštvu u Trebinju i da će se o njemu posebno izjasniti.

U Osnovnoj školi "Risto Proroković" u Nevesinju dogodila su se dva slučaja brutalnog vršnjačkog nasilja, a jedan snimak nasilja našao se i na društvenim mrežama.

Jedna scena zlostavljanja je i snimljena i dospjela je na društvene mreže. Na snimku napravljenom u učionici vidi se iživljavanje nad djetetom koje leži na podu, a vršnjak ga šutira nogama iz sve snage.

  • OŠ "Risto Proroković" u Nevesinju

    OŠ "Risto Proroković" u Nevesinju

    Foto: Agencije


U drugom slučaju riječ je o zlostavljanju dječaka sedmog razreda. Njega je, prema nezvaničnim informacijama, duži period, fizički i psihički zlostavljalo sedmoro djece.

Direktorica Osnovne škole "Risto Proroković" Nevesinje Mara Šaran potvrdila je za portal "Avaza" da se u školi postupilo po zakonu i u skladu sa protokolom o postupanju u slučaju vršnjačkog nasilja.

- Nama protokol o postupanju u slučaju vršnjačkog nasilja nalaže da obavijestimo policijsku stanicu i Centar za socijalni rad. To je redovna procedura- kazala je za "Avaz" Šaran.

Naknadno saznali sa događaj

Ona je kazala da se vršnjačko nasilje objavljeno na snimku dogodilo 8. novembra, ali da je škola do saznanja o tome došla 29. novembra i odmah pristupila radnjama koje im zakon propisuje.

- Osim toga prijavila sam osobu koja je neovlašteno objavila snimak djece i imena i prezimena djece čime je ugrožena njihova bezbjednost- kazala nam je Šaran.

Više o temi Nevesinje

INCIDENT U NEVESINJU
Nevesinjac pretukao sugrađanina na benzinskoj pumpi
POLICIJA SAOPĆILA DETALJE
Velika potraga u Nevesinju: Nestao Veselin Mićević
NA VRH

Podijeli članak na